Random Posts

Yaşam ve İnsanlar Yaşam ve İnsanlar
Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ads Top

Home Ads

Categories

Tags

Latest in Sports

27 Aralık 2016 Salı

Çalışma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı ?

Çalışma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı

Çalışma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı ?
İşini evde yapmak isteyenler, evini home office olarak kullanmayı düşünenler için çalışma odası dekorasyonu nasıl olmalı sorusu akla gelir. İnternette ilk olarak arananlar arasında çalışma odası dekorasyonu modelleri, çalışma odası takımı, bilgisayar masası ve çalışma masası gelir. Evde iş yapmak isteyip te fazladan bir çalışma odası yoksa bu konuyu dert etmeyin deriz. Çünkü her evde çalışma odaları düşünülerek fazladan bir oda yapılmaz. Evde çalışanlar ve çalışmak isteyenler için bir çalışma odasının olması şart değil. Bunun için evinizin uygun bir köşesini çalışma ortamına uygun hale getirebilirsiniz.
Dekorasyon kolay değildir fakat eğlencelidir. Ev tasarımlarında yapılması gereken iş, çalışma odası dekorasyonu olunca durum biraz değişir. Çünkü ev dekorasyon sisteminde her şeyi düşünmeniz gerekir. Öncelikle çalışma odası düzeni kurulurken yapacağınız işe motive olabilmek için evi en sessiz odasını seçmelisiniz. Çalışma odası tasarımlarında yapılan en büyük hata budur. Şunu da unutmamak gerekir gelişi güzel yerleştirilmiş çalışma eşyaları arasında aradığınızı bulamama durumu çalışma veriminizin düşmesine neden olur.
Çalışma Odası Dekorasyonu

Peki çalışma alanı nasıl olmalı, çalışma odası hazırlarken hangi konulara dikkat etmeliyiz, neleri göz önünde bulundurmalıyız konularında birkaç öneride bulunalım. Böylece siz de bu fikirlerden ilham alabilir ve kafanıza göre çalışma odası dizaynları tasarlayabilirsiniz.
Artık günümüzde internet sayesinde bir çok işi evde yapma imkanımız var. Bu nedenle kimi insanlar evinde çalışma odası dekorasyonu modelleri tasarlayarak işlerini yürütmektedir.
Peki, evde çalışma odası nasıl dekore edilmelidir?
Evinizde çalışma odası hazırlanırken pastel renklerin ağırlıklı olarak kullanılması ferah bir ortamın oluşmasını sağlayabilir. Duvar etiketleri ve özel çalışma odası duvar kağıtları ile ortamın enerjisini arttırabilir, çalışma odasına özgü dekoratif eşyalar ile kontrast sağlayabilir böylece işinize daha fazla motive olarak işlerinizde başarı elde edebilirsiniz.
Çalışma odası dekorasyonunda koyu renkleri tercih etmek isteyenler; kahverengi, siyah ve kırmızı gibi renk tonlarında çalışma odalarını tasarlayabilirler. Dağınık ama kendince düzenli görüntü yakalamak isteyen kişiler kitapları, dergileri, klasörlerinizi üst üste düzgün bir şekilde koyarak doğal bir kitaplık görüntüsü yakalayabilirler. Çalışma odasında duvar dekorasyonu için çerçeveler kullanılabilir. Büyük bir mantar pano ile notlar toparlanabilir ve çok fazla çalışma doküman ile çalışanlar için farklı bir tasarım sağlanmış olabilir.
Çalışma Odası Dekorasyonu Modelleri

Doğal ve orjinal bir renk olan ahşap rengi, ceviz rengi gibi renkler ile turuncu renginin uyumu harikadır. Turuncu renk her zaman ortama enerji verir, ahşap rengi ise insana dinginlik ve huzur sağlar. İkisi bir araya geldiğinde ise enerji dolu ve bol motivasyonlu bir çalışma odası sizin olur.
İki dolap veya kitaplığın arasına bir çalışma masası yerleştirerek çalışma odasını dekore edebilirsiniz. Böylece özel ve kullanışlı bir çalışma alanına sahip olursunuz. Genellikle çalışma alanı olarak büyük yatak odalarında tercih edilir.
Çalışma odasında çalışmaya odaklanmak için en çok ihtiyaç duyacağınız malzemeler kağıtlar, kalemler, dosyalardır. Evden çalışmayı düşünüyorsanız mutlaka sizi çalışmaya itecek özellikte çalışma odası tasarlamalısınız. Özellikle uygun oda varsa çalışma odasını oturma odası, çocuk odası ve televizyon odası gibi odalara uzak odalardan biri olmasına özen gösterin.
Çalışma odası eşyaları seçilirken boyun, bel gibi beden sağlığı açısından sizi zorlamayacak ve sıkıntı vermeyecek modeller tercih edilmelidir. Çalışma Odanız gündüz ışık almalı buna rağmen tavanda aydınlatmaya ve masada da küçük bir aydınlatmaya yer verilmesinde fayda vardır. Çalışma odanız geniş ise yine içinize huzur vermesi ve motivasyonu arttırması için bitki ve küçük ev ağaçları yerleştirebilirsiniz. Bu sayede daha pozitif olursunuz.
Çalışma odasında aşırı dağınıklığa engel olmak için mutlaka dekorasyon yaparken küçükte olsa bir çalışma dolabı kullanmalısınız. Kapaklı dolaplar görüntü bakımından güzel olsa da odanız için alan sıkıntısı varsa raf sistemi olan dekoratif bir dolapta tercih edebilirsiniz. Rafların iç kısımlarına çalışma odanıza uygun renkli kutular kayabilirsiniz. Hem eşyalarınız tertipli ve düzenli olur hem de göz zevkinize hitap eder.

0 on: "Çalışma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı ?"