Random Posts

Yaşam ve İnsanlar Yaşam ve İnsanlar
Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ads Top

Home Ads

Categories

Tags

Latest in Sports

16 Aralık 2016 Cuma

Terasınızı Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Terasınızı Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Terasınızı Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Teraslı bir ev herkesin gönlünde yatar. Gölge altında hafif esinti eşliğinde terasınızda göz zevkinize hitap edecek manzara eşliğinde birşeyler yudumlamak herkesin hayali. Tabi ki herkesin teraslı bir evi yok. Ama biz bu yazımızda ister küçük, ister büyük bir terasa sahip insanların, teras dekorasyonu yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında teras dekorasyonu fikirleri vermek istedik. Bir nevi ev dekorları niteliğinde olan teras dekorları, bizim kanaatimizce en güzel ev dekorasyonu sınıfına girer. Nedeni ise insanlar sıcak yaz günlerinde zamanını serinlemek uğruna teraslarında geçirmek isterler. Sizin bir nevi küçük ev dekorasyonu olarak düşüneceğiniz teras dekorasyonlarını, bizler teras dekorasyonu modelleri, teras dekorasyonu örnekleri ve bu dekorları yaparken kullanacağınız teras dekorasyonu ürünlerini sizler için derledik. Bazı küçük fiyatlı dekoratif ürünler teras ve ev döşemelerini zengin hale getirir.
Teras dekorasyonda küçük veya büyük terasa sahip olmak büyük bir etken ancak bu etken teras dekorasyonu yaparken sizi kesinlikle sınırlandırmamalı. Terasınızı, klasik bir teras veya modern bir teras şeklinde dekore ederken şu hususlara dikkat etmeniz gerekir.
Terasınızın en büyük zenginliği çiçekler olmalıdır.
Teras dekorasyonu denilince en önemli öge olarak güzel renk ve kokuya sahip çiçekleri tercih etmelisiniz. Çünkü çiçekler insan ruhunu dinlendirir, günün yorgunluğunu almanıza yardımcı olur. Çiçekleri kullanırken onların saksılarını da bir dekorasyon ürünü olarak kullanabilirsiniz. İsterseniz terasınızda hazır saksılar kullanabilir veya meyve kasaları ve paletten dekoratif saksılar yapabilir ve onları kullanmak istediğiniz renklere boyayabilirsiniz. Bu çalışmalar sizi maddi külfetten kurtarırken kendi ellerinizle yaptığınız bu ürünler sizi daha çok sevindirecektir.
Teras dekorasyonu örnekleri

Gölgelikler Yardımı İle Güneş Işınlarından Korunun
Terasınızda gölgelik alanlar oluşturmak için birden fazla seçeneğe sahipsiniz. Gölgeliklerde mümkünse ahşap malzeme kullanın. Çünkü ahşap malzeme güneşi en fazla tutan malzemelerdendir. Yaptığınız gölgeliğin kenarlarını tül ile kaplayarak hem güzel bir görüntü sağlayabilir, hem de güneş ışınlarının dik vurduğu zamanlarda güneşin zararlı ışınlarından kurtulabilirsiniz. Gölge alan oluşturmanın en kolay yolu ise kumaş ile kaplamaktır. Gölge alan oluşturmak istediğiniz alanın ölçülerine alarak bu ölçülere uygun beyaz renkli kalın bir kumaş ile üstünü kapatabilirsiniz. Bunların dışında çabuk uzayan sarmaşık tarzı bitkileri sık aralıklar ile dikerek doğal bir gölgelik oluşturabilirsiniz. Bunu yaparken gölgelikte kullanacağınız bitkilerin zamanı iyi seçmeli ve bitkilerin bakımlarını aksatmamalısınız.
Teras Dekorasyonu Kalıcı mı olacak ?
Teras dekorasyonu yapacağınız mekanda uzun yıllarınızı geçirmeyi planlıyorsanız kullanacağını ürünler oldukça dayanıklı olmalılar. Güneş, yağmur ve doğanın diğer yıpratıcı etkilerine karşı uzun yıllar karşı koyacak kadar dayanıklı olan demir ve beton ürünler olabilir. Son zamanların modası olan ferforje bahçe mobilyalarını sizde teraslarınız da kullanabilirsiniz. Ahşap malzeme kullanacaksanız ahşap yüzeyleri verniklemelisiniz. Teras dekorasyonu için ferforje kullanacak iseniz ferforje sehpa ve ferforje kanepe kullanarak hem dayanıklı bir ürün seçmiş olursanız hem de kolayca renk ve minderlerini değiştirerek o yılın trend renklerini ve desenlerini terasınızda uygulayabilirsiniz.
Bunun dışında seçeceğiniz uygun bir köşeye beton ile çiçekler için ya da oturmak için kullanılacak saksı ve bank tasarlanabilir. Bu sayede uzun yıllar kullanılabilecek dayanıklı ve kalıcı dekoratif ürünler elde etmiş olursunuz?
Havuzlu teras dekorasyonu örnekleri

0 on: "Terasınızı Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmelisiniz?"