Random Posts

Yaşam ve İnsanlar Yaşam ve İnsanlar
Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ads Top

Home Ads

Categories

Tags

Latest in Sports

3 Ocak 2017 Salı

Mükemmel Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

Bahçe Dekorasyonu

Mükemmel Bahçe Dekorasyonu Fikirleri
Bahçeli müstakil bir evde yaşamak çok kişinin gönlünde yatar. Betonlaşmış kentler içerisinden sıyrılıp yeşilliklerle kaplı bahçeli bir ev özlemi çekmeyen yoktur. Bahçeler her mevsim güzeldir baharda açan çiçek kokuları ve kuş sesleri eşliğinde ısınan havaları fırsat bilerek dışarıda içilen çaylar insana ayrı bir huzur katar. Şayet bahçesi olan bir evde oturup ta bahçe dekorasyonu konusunda kararsız kaldıysanız sizlere vereceğimiz bahçe dekorasyonu fikirleri, bahçe dekorasyonu incelikleri, pratik bahçe dekorasyonu önerileri, ve bahçe dekorasyon malzemeleri kullanılarak tasarlanmış bahçe dekorasyon örnekleri ile güzel bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Ayrıca Balkon ve teras için uygulanan bahçe demirleri ile yapılmış bahçe dekorasyon modelleri size bu konuda fikir verebilir. Sizde bahçe dekorasyonu nasıl olmalı diye düşünüyorsanız bahçe dekorasyonu 2017 fikirlerinden oluşan yazımızı okulaya devam edin.
Bahçe Dekorasyonu Modelleri

Ev dekorasyon yani ev tasarımları gibi bahçe dekorları tasarımları yaparken ilk yapmanız gerek alanı nasıl kullanacağınıza karar vermek olmalı. Bahçe dekorasyonu nasıl yapılır diye düşünüyorsanız, bunu şu şekilde açıklayabiliriz. Bahçe dekor işinde ilk evela bahçe düzenlemesi yapılırken bahçenizi bölümlere ayırmanız gerekir. Bahçeyi bölümlere ayırırken yeşil alan ve diğer kullanım alanları olarak ikiye ayırabiliriz. Bunları ayrı başlıklar altında inceleyelim.

Bahçe Dekorasyonu için Yeşil Alan Tasarımı


Bahçe dekoruna da ev dekoru gibi önem vermeliyiz. Bahçe dekorasyonunda yeşil alanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bahçe dekorasyonunda yeşil alanın önemi dışında bu alanı nasıl dekore edeceğimiz ve nasıl kullanacağımız daha önemli. Bahçe dekorasyonu esnasında yeşil alan için renkli çiçekler, çeşitli ağaçlar, çimenler ve diğer yeşil bitkiler kullanıyoruz. Bahçe dekorasyonu esnasında kullanılan ağaçlar genelde çam ağacı olmakla birlikte yöreye göre bölgesel olarak değişiklik gösterebilir. Bahçenize çam ağacı dışında meyvesi olan ağaçlar ekmeyi düşünüyorsanız bunlar: Vişne, Kiraz, Kayısı, Elma, Ceviz, Üzüm, Dut ve Üzüm Asması olabilir. Bu saydığımız ağaçlar Türkiye’nin hemen hemen her yöresinde yetişebilen ağaçlar olduğu gibi kendi bölgenize has ya da burada sayamadığımız diğer meyveli ağaçlardan da tercih edebilirsiniz.
Yeşil alanların en önemli unsuru ise zeminde kullandığımız çimenlerdir. Çimeni aldığınız Çim Tohumu ile kendiniz ekip yetiştireceğiniz gibi bahçe dekorasyon ürünlerinden olan Rulo Çim alarak toprak üzerine serip daha çabuk yeşil bir zemine sahip olabilirsiniz.
Bahçe Dekorasyonu Örnekleri

Zemin ve ağaçlar dışında bahçenizde yetiştirmek istediğiniz diğer bitkileri inceleyelim. Bunlar renkli çiçekleri olan bitkiler olabileceği gibi gölgelik ve dekoratif olarak kullanabileceğiniz bitkilerde olabilir. Çiçekli bitkileri mevsimlik olarak seçerseniz tüm yıl boyunca bahçenizde çiçek olacaktır. İlk Bahar Ve yaz ayları için bahçenize ekebilecek çiçeklere bakacak olursak bunlar; Yıldız çiçeği, Kadife Çiçeği, Zinya, Ateş Çiçeği, Karanfil, İpek çiçeği (kedi tırnağı), Alisyum, Gazanya, Horoz ibiği, Mine ve yayılıcı mineler, Sanvitalia, Arslan ağzı, Petunya, Sardunya, Begonya, Cam Güzeli. Kış Gülü, Hercai Menekşe, Çuha, Kış Nergisi gibi soğuk hava şartlarına dayanıklı bitkileri de kış ayları için ekebilirsiniz. Gölgelik olarak kullanabileceğiniz bitkiler ise: Bambu, Mor Salkım, sarmaşık ve Sarmaşık Gülü'dür.
Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

Bahçe için Diğer Kullanılan Alanlar


Bahsettiğimiz bu alanlar yeşil alanlardan farklı olarak daha dayanıklı ve korunaklı olacak şekilde ihtiyaçlara uygun tasarlanmış alanlardır. Bunların en başında bahçe içinde kullanacağımız yol gelmektedir. Diğerlerinden birisi de Bahçe kamelyalarıdır. Kamelyalarınızda küçük bir mutfak benzeri bir alan tasarlayarak, bahçede yiyeceğiniz yemeklerde ve yapacağınız mangal ve ızgaralarınızda kolaylık sağlayabilirsiniz. Bahçenize koyacağınız bir şömine ile akşam serinliğinde güzel vakitler geçirebilirsiniz.Bahçe dekorasyonu yaparken çocukları unutmamak gerekir. Bahçeleriniz sizin kadar çocuklarınız da severek güven içinde kullanacakları alanlar olmalıdır. Zemin konusunda malzeme seçerken çocuklarınız için oyun alanı ayırmayı düşünüyorsanız onların güvenliği için bu alanın zemini diğer alanlardan farklı olarak özel bahçe dekorasyonu malzemeleri seçilmelidir.

Bahçe için Mobilya Seçimi Nasıl Olmalı?

Bahçe dekorasyonunda mobilyalarda oldukça önem arz eder. Bahçenizde mobilya seçerken mobilyaların dayanıklı ya da taşınabilir olmalarına dikkat etmelisiniz. Son zamanlarda popüler olan bahçe dekorasyonu mobilyaları bahçeniz için uygun olabilir. Ferforje bahçe mobilyaları için isterseniz takım olarak alabilir isterseniz de ferforje kanepe ve ferforje sehpa ile kendi takımınızı oluşturabilirsiniz. Bahçe fmobilyası için kalabalık sofralar ve oturmak için bank kullanarak bahçe dekorasyonunda değişik havalar yakalıyabilirsiniz.
Bahçe dekorasyonu nasıl olmalı

Bunların dışında bahçede gölgelikler de önemlidir. Bahçelerde gölgelik için en uygun ürün verandadır. Veranda ile gölgelik bir alan yaratırken aynı zamanda verandanın altında kendiniz için özel bir alanda tasarlayabilirsiniz. Alt kısım için bahçe dekorasyonu dışında ev dekor fikirleri ile daha yaşanabilir bir alan yaratabilirsiniz.
Bahçe dekorasyon fikirlerini uygulayarak bahçenizi için istediğiniz dekorasyonu yakalayarak bahçenizde sevdikleriniz ile birlikte güzel zamanlar geçirdiniz. Artık bahar ve yaz ayları geride kalmış ve sonbahar yerini kışa bırakırken bahçenin bakımları yapılmalı. Bakımları canlı olan bitki ve çiçekler ile başlanmalı onları kışa hazırlanmak için hastalıkları varsa bunlara uygun ilaçlar ve daha dayanıklı olmaları için gerekli bakımlar yapılmalıdır. Ağaç ve çiçekler dışında bahçedeki mobilyalar verniklenmeli ve yağmurdan zarar görecek dekorasyon ürünleri temizlenerek kapalı bir alana taşınmalı ki sonraki yıllarda kullanabilsinler.
Bahçe dekorasyonu nasıl yapılır

0 on: "Mükemmel Bahçe Dekorasyonu Fikirleri"