Random Posts

Yaşam ve İnsanlar Yaşam ve İnsanlar
Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ads Top

Home Ads

Categories

Tags

Latest in Sports

8 Ocak 2017 Pazar

Balkon Dekorasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler?

Balkon dekorasyonu

Balkon Dekorasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler?
Ev dekorasyon, ev dizaynı derken sıra geldi balkonlara. Ev dekoru şöyle bir yana balkonlar bir yana desek hata etmiş sayılmayız. Çünkü yaz aylarında en çok balkonlarda vakit geçiririz. Tabiki balkonlarımızın göze hoş görünmesini isteriz. Kimileri balkon demirini boyar, kimileri balkon demirlerini komple değişirir. Bazı insanlar balkon masası, balkon dolabı alır ama balkon dekoru yapacağım derken, zaten dar olan balkonları daha da daraltır. Ufakta olsa terasınız ya da balkonunuz varsa, keyfinize göre balkon dekorasyonunu yapmak da sizin en büyük lüksünüz olmalı. Büyüklüğü nasıl olursa olsun balkon ve teraslar için çok yaratıcı balkon dekorasyonu örneklerini sizler için balkon dekorasyon fikirleri açısından sunuyoruz. Balkon dekorları konusunda sizde konforunuz ve zevkinize göre benzersiz bir atmosfer yaratabilirsiniz. Hazır balkon mobilyaları almak yerine bir masa, sandalye, uzanmak için bir kanepe, rahat yastıklar, minderler, bitkiler, mumlar, ucuz balkon dekorasyon ürünleri... Ev dekoru gibi şık, sevimli ama en önemlisi keyifli bir balkon düzenlemesi sizi bekliyor. Kimileri balkon dekorları yapmak yerine balkon süsleme işini daha çok seviyor. Bu iş için özellikle balkon duvar süsleri kullanıyor. Ama biz bu yazımızda bunlardan bahsetmiyeceğiz. Sizde balkon dekorasyonu önerilerimizden faydalanmak istiyorsanız, balkon dekorasyonu nasıl olmalı, balkon dekorasyonu nasıl yapılır diye düşünüyorsanız yazımızı okumaya devam edin.
Günümüzde balkonlar genelde evin fazla eşyalarının ve kombinin konulduğu yerler olarak kullanılıyor. Balkonların da ev dekorasyon sisteminin bir parçası ve güneşli günlerde kullanabileceğimiz bir yaşam alanı olarak, balkonlara da dekorasyon yapılabileceği fikri son zamanlarda daha çok yaygınlaşıyor. Balkon dekoru denildiği zaman ilk akla gelen annelerimizin balkonda saksılar içinde yetiştirdiği çiçekler ve balkondaki birbirine geçmeli beyaz plastik sandalyeler akla geliyor. Evlerdeki balkonların küçük olması sebebiyle balkonun dekorasyona uygun olmadığı kanısı oluşmuş olsa da bu yanlış bir algıdır. Evinizin tüm alanlarında uyguladığınız ev dekorasyon fikirlerini küçük balkonlar içinde kullanabilirsiniz.
Balkon dekorasyonu nasıl yapılır

Balkon Dekorasyonu Sırasında Çiçekleri Bol Kullanın
Balkonlarınız için değişik balkon dekorasyon fikirleri içinden en uygulanan sistem, tüm bayanların severek uğraştığı ve bakımı ile zaman geçirirken sıkılmadıkları canlı çiçekler ve bitkilerdir. Balkonunuzda canlı çiçekler ile bir dekorasyon yapacaksanız bunun için ilginç dekorasyon fikirlerine ihtiyacınız olacak. Balkonunuz için ahşap malzemelerden oluşan bir saksı yapabilirsiniz. Fakat yaptığınız saksının iç kısmına çürümeyen malzemeden bir koruma yapmazsanız güneş ve suyun yıpratıcı etkisi ile saksılarınız uzun ömürlü olmayacaktır. Yeşil balkonlar için mutlaka tavsiye ettiğimiz bir o kadar da ,çok tercih edilen bitki ise sarmaşıktır. Yukarıdan balkon demirlerine bağlayacağınız bir ip ile dahi kendinize balkonda güneşten koruyacak bir gölgelik tasarlayabilirsiniz. Çiçek saksılarınızı balkon demirlerine asmak yerine değişik bir balkon dekorasyon tarzı olan, bir duvarı seçerek o duvara saksıları ile alt alta veya yan yana saksılarınızı asarak yeni bir balkon dekorasyonu tasarımı elde edebilirsiniz. Böylelikle balkon duvarınızda bir bahçe görünümü elde edersiniz. Astığınız saksıları farklı farklı renklere boyayarak sıradışı bir görünüm ve renkli bir balkon dizaynı elde etmiş olursunuz.
Balkon Dekorasyonunda Küçük Mobilyalar Ve Kilimden Vazgeçmeyiniz.
Balkon dekorasyonu yaparken, evdeki balkonların mevcut yapılarının küçük oldukları nedeniyle, bu alanlarda küçük mobilyalar kullanabilirsiniz. Balkonunuzda masa ve sandalye kullanmak istiyorsunuz ve balkonunuz için uygun bir ürün bulamıyorsanız, küçük masa ve küçük sandalyelere ihtiyacınız olacaktır. Piyasada hazır satılan, balkon dekorasyonu ürünlerinden olan küçük boyuttaki masa ve sandalyeleri kullanabilirsiniz. Mutfak masalarını, balkonlar içinde kullanabileceğiniz için onları da araştırmanızda fayda var. Ben sandalye istemiyorum, küçük bir masa almak istiyorum diyorsanız şayet, bunun için bir köşe seçip o köşeye oturma takımı tasarlayabilirsiniz. Bunun için kendin yap fikirlerini kullanarak palet ya da ahşap kullanabilirsiniz. Ahşap malzemelerden düşük maliyet ile ve emeğinizi kattığınız bir divan veya köşe takımı yapabilirsiniz. Bunun üzerine renkli minderler ve yastıklar kullanarak renkli bir balkona sahip olabilirsiniz. Ayrıca daha farklı bir şeyler istiyorum diyorsanız, duvara sabitli olan ve katlanabilen tarzda oturmalıkları tercih edebilirsiniz. Bu şekilde sandalyeleriniz balkonda yer kaplamamış olur.
Balkon dekorasyonu fikirleri

Son zamanda balkon dekorasyonunda zeminler için özellikle kullanılan kilimler çok popüler. Balkon dekorasyonu yapacaksınız ve zemin kısmı dar ve uzun olduğu için halı ya da yolluk bu alanlar için büyük olacağından kilim bu alan için çok uygun bir zemin kaplama ürünüdür. Kilim deyip geçmek aslında onlara biraz da haksızlık etmek olur. Kilimler eski tarihlerden bu güne kadar gelen tarihi bir mirasımız. Kilim motifleri ve anlamları işlendiği bölgeye göre farklı şeyler ifade etmenin yanında tüm Türkiye’de kullanılan ortak motiflere de sahipler. Bu sebepten dolayı kilimler balkonlarınızda çok egzotik duracaktır.
Yukarıdaki balkon dekorasyon fikirleri dışında size fikir verecek olan teras dekorasyonu ile ilgili fikirlere de göz atmanızda fayda olacak. Bunların dışında daha önceden sizin gibi ev dekorasyonu sevenler ya da profesyoneller tarafından dekore edilmiş balkon örneklerini sizler için sayfamızda paylaştık. Bunlara bakarak da kendi balkonunuz için modern, salaş ya da sade bir dekorasyon örneği oluşturabilirsiniz.
Balkon dekorasyonu örnekleri

0 on: "Balkon Dekorasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler?"